Juist vandaag

Lees het verhaal achter dit lied dat erover gaat om niet bezorgd te zijn voor de toekomst, en beluister het lied!

Als jong meisje dacht Helen veel aan de toekomst en ze was vol vragen over hoe God wilde dat zij zou leven. In haar verlangen om Gods wil te ontdekken, inspireerde Hij haar om dit lied te schrijven. Het hielp haar door deze periodes heen en heeft vele anderen sindsdien ook geholpen. Lees haar verhaal en luister naar het lied!

De tiener- en twintigerjaren zijn tijden van verandering en vele jonge mensen staan voor belangrijke beslissingen. Misschien gaan ze trouwen, of ze vervolgen hun opleiding en richten zich op een carrière, of misschien zijn ze juist heel onzeker over wat ze willen gaan doen

Helen, halverwege de twintig, met haar vertrouwde stationwagen die haar overal bracht.

“Voor mij, een vrijgezelle jonge vrouw van halverwege de twintig, was het een tijd waarin veel gedachten in mijn hoofd rondgingen over wat de toekomst mij zou brengen. Mijn enige verlangen was om Gods wil voor mijn leven te vinden en te doen, maar bezorgde gedachten glipten nog steeds naar binnen, en ik maakte me druk over allerlei dingen. Hoe kon ik zeker zijn van Gods wil, bijvoorbeeld wanneer het erover ging om te trouwen? Als een jongeman me zou benaderen, zelfs als het een christelijke jongeman was, hoe zou ik er dan zeker van kunnen zijn dat dit Gods plan voor mij was? Ik woonde in het buitenland, probeerde me een andere taal eigen te maken, en ik voelde me eigenlijk een beetje verloren en onzeker over de toekomst in die tijd.

“In mijn nood bad ik tot God en vroeg Hem om mij te helpen met mijn gedachten. God had altijd uitzonderlijk goed voor me gezorgd, en ik wilde nu niet aan Hem twijfelen. Niets wordt gewonnen zonder strijd, maar in mijn strijd kwam Gods woord mij te hulp, en de verzen in Matteüs 6:33 en 34 werden realiteit voor mij. “Maar zoekt eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid en dit alles zal u bovendien geschonken worden. Maakt u dan niet bezorgd tegen de dag van morgen…” Het werd me heel duidelijk dat ik me nergens zorgen om hoef te maken! God zou me leiden en me Zijn wil tonen, en dat per dag.

“Juist vandaag” was en is nog steeds tot hulp voor Helen in de vele fasen van het leven.

“Het geloof en vertrouwen op God nam toe in mijn hart. Vandaag kan ik voor God leven met mijn hele hart, en Hij zorgt voor morgen. Mijn verlangen was om te luisteren naar zijn stem, en Hem mij te laten leiden. God gaf me een lied dat mij kracht gaf in die tijd, en me ook naderhand in vele fasen van het leven heeft geholpen. Ik dank God voor Zijn goedheid en Zijn zorg, en dat als het geloof wordt beproefd op nieuwe gebieden, Zijn woord en beloften nog steeds waar zijn. Het is veilig om op Hem te vertrouwen en zo te leven: ‘Juist vandaag!’”

Liedtekst

Het lied wordt gezongen in het Engels, hieronder de Nederlandse tekst.

Help mij, Heer, te leven juist vandaag,
steunend op uw liefdevolle leiding.
Uw genade is voor mij genoeg;
alles dient tot verdere bevrijding.

Juist vandaag, ja vandaag!
Nu geen zorgen meer voor morgen!
Het is goed, zoals U alles leidt;
dat maakt vrij van alle druk en zorgen.

Satan tracht mijn rust teniet te doen
en mij door bezorgdheid neer te drukken.
Maar omdat ik op uw woord vertrouw,
moeten al zijn pogingen mislukken.

Juist vandaag, ja vandaag!
Nu geen zorgen meer voor morgen!
Het is goed, zoals U alles leidt;
dat maakt vrij van alle druk en zorgen.

In de toekomst zult U, trouwe Heer,
uw zorgvuldig plan met mij ontvouwen.
U geeft mij in liefde deze dag;
ja, aan U kan ik mij toevertrouwen!

Juist vandaag, ja vandaag!
Nu geen zorgen meer voor morgen!
Het is goed, zoals U alles leidt;
dat maakt vrij van alle druk en zorgen.

Gepubliceerd in het liederenboek van BCC, Wegen van de Heer #197
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag, Noorwegen

Dit bericht is beschikbaar in

Bijbelverzen komen uit de Herziene Statenvertaling, tenzij anders aangegeven.