Ga naar de inhoud

Ik kreeg spijt van daten

Met Gods hulp kunnen we onszelf rein bewaren. Ik wilde dat ik dit geweten had toen ik een tiener was.

Zij: “Wow, doen jullie niet aan daten bij jullie kerk?”
Ik: “Nee.”
Zij: “Waarom niet?”
Ik: “Waarom wel? Wat levert dat je op? Helemaal niets.”
Zij: “Je weet toch niet wat je wilt voordat je geprobeerd hebt om te houden van verschillende soorten partners?”
Ik: “Nee, zo werkt het niet. Als je God de leiding geeft zal Hij je de persoon geven die voor jou bestemd is. En dan is het goed, ongeacht wat er dan op je weg komt!”

Het is bijna grappig dat juist ik dit zeg. Ik aan deze kant van het gesprek. Weet je, ik heb zo mijn ervaringen opgedaan met daten voordat ik getrouwd was. Maar na wat ik in mijn eigen leven heb meegemaakt ben ik niet bang om voor mijn mening uit te komen en de mensen te vertellen hoe ik hier nu over denk.

Zomaar wat daten met verschillende personen is een wereld van pijn en het is vermoeiend. Het voelt als het najagen van een droom die er niet is, een nutteloze oefening. Als het Gods wil is dat je trouwt, dan wil God je binden aan één persoon. Als je je bindt aan meerdere personen als je 15, 16 of 20 bent dan beschadig je jezelf, en je beschadigt je relatie met God.

Als je niet gelukkig bent omdat je geen vriend of vriendin hebt, probeer dan eens zelf gelukkig te zijn en zoek eens uit wat je nu echt ongelukkig maakt. Een vriend of vriendin hebben lost je problemen niet op, en zal er niet voor zorgen dat je gelukkig wordt. Sterker nog, je blijft je ellendig voelen, ook al is hij of zij een echte schat! Ik kan dit uit eigen ervaring zeggen. Eigenlijk is het de zonde – eisen, jaloersheid, begeerten, trots, egoïsme, enz. – die ongelukkig maakt.

God heeft een plan voor een ieder van ons. We werden door Hem uitverkoren, al voor de grondlegging van de aarde. Hoe geweldig is dat?! Hij heeft bedacht met wie we zouden trouwen, en anders heeft hij al bedacht dat we single zouden blijven. Hoe het ook gaat: God wil ons leven ergens voor gebruiken. Met Gods hulp kunnen we onszelf rein bewaren, net zoals Christus rein is! Ik wou dat ik dit geweten had toen ik een tiener was.

Sinds ik in de gemeente kwam, heb ik een ongelooflijke groep jonge mensen gezien die God liefhebben, en Hem dienen. Zij vertrouwen op Gods leiding, dat Hij hen ‘de ware’ zal wijzen op zijn tijd. Zij leven een goed, productief leven: ze gebruiken hun jeugdtijd om anderen te zegenen in plaats van voor zichzelf te leven. En ze stralen!

Ik kan mij mijn huwelijk niet voorstellen zonder het evangelie in de gemeente. Het huwelijk is een hoop plezier, maar het is veel werk, en hoe meer bagage je hebt, hoe moeilijker het is. Dus houd je rein! Daar zul je nooit, nooit spijt van krijgen.

Essentie

Ontdek hoe Gods Woord ons uitdaagt en ons in staat stelt om 100% naar Zijn wil te leven, zodat we niet meer in zonde hoeven te vallen, maar tot een leven in overwinning kunnen komen.

Download gratis e-book

Christus geopenbaard in het vlees

Omwille van ons droeg Jezus onze zonde in zijn vlees zodat alle zonde daar veroordeeld zou worden. Hij wilde dat doen, en Hij heeft het gedaan! Wat dat voor ons heeft betekend is niet te meten. Lees hier meer over wat het betekent voor ieder die gelooft in Jezus Christus als Gods zoon en Zoon des mensen.

Volg ons